Köögi planeerimine
Köögi planeerimine
Kui planeerite omale uut kööki, siis kindlasti olete juba kuulnud “töö kolmnurgast”. Disainerid ütlevad, et see on kindel viis kõige praktilisema köögi loomiseks, mis vastaks kõigile perenaise vajadustele.
Tegelikult on see suhteliselt lihtne idee ning aitab aega ja energiat säästa. Töö köögis käib kolmnurga reegli järgi, mis ühendab kolme peamist töövaldkonda: toidu säilitamine (külmik), toidu valmistamine (pliit) ja nõude/toiduainete pesemine (valamu).
Hea köögi eesmärgiks on mahutada kolm peamist töötsooni tõhusal kaugusel üksteisest. Tuleb läbi mõelda pliidi (1), valamu (2) ja külmkapi (3) asukohad. Tsoonid peaksid asuma üksteisest mitte liiga kaugel, et vältida asjatuid samme köögis, ning mitte ka liiga lähedal, et toimetamise ruum ei oleks piiratud.
Üldsoovitus: vahemaa kolmnurga tippude vahel võiks olla minimaalselt 90 cm ja kõikide külgede kogupikkus võiks olla maksimaalselt 6 meetrit.
Selle soovituse järgimine aitab muuta toiduvalmistamise palju lihtsamaks ja kiiremaks.