Kui teie kavatsete uuendada kööki, siis kindlasti olete palju kuulnud “töö kolmnurkadest”. Kuigi sageli disainerid ütlevad, et see on kindel viis kõige tõhusama köögi loomiseks, mis vastaks kõigile perenaise vajadustele.

Tegelikult on see suhteliselt lihtne idee, kuidas saab aega ja energiat säästa. Lihtsamalt öeldes, töö köögis läbib kolmnurga reegli järgi, mis ühendab kolme peamisi töövaldkondi: toidu ladustamine (külmik), toidu valmistamine (pliit) ja nõude pesemine (valamu).

Hea köögi eesmärgiks on mahutada kolm levinumat töötsooni tõhusal kaugusel üksteisest. On vaja korralikult läbi mõelda valamu (1), pliidi (2) ja külmkapi (3) asukohta. Asetada need nurgad mitte liiga kaugel, et vältida asjatuid tegevusi köögis, ning mitte liiga lähedal, ruum ei oleks piiratud.

Köögi planeerimine

Üldsoovitus on järgmine: vahemik kolmnurga küljede vahel ei tohiks olla vähem kui 90 cm ja kõikide poolte kogupikkus ei ületaks 6 meetrit.

See eeskiri aitab muuta toiduvalmistamist palju lihtsamaks ja kiiremaks .